Friday 23 October 2015

Beesvleis kerrie



500-600g beesvleisblokkies
2-3 eetl sterk kerriepoeier
1 tlp knoffel
2 groot uie gekap
1 tlp borrie
½ tlp fyn komyn (Jirrah) (engels – cumin)
½ tlp rooipeper (pas aan na smaak)
½ tlp fyn gemmer
4-5 lourierblare
1 blikkie tamatiepasta
Sout en Peper

Verhit olie in pot.

Braai uie en knoffel tot ligbruin. Verwyder uit pot.
Braai vleis bruin. Verwyder eers weer die vleis.
Gooi uie/knoffel terug in pot.

Gooi komyn, borrie, gemmer en rooipeper by en roer vinnig sodat dit nie aanbrand nie (dit raak bitter) en voeg ‘n koppie water by.
Sit die vleis terug in die mengsel.

Voeg klein bietjies water by indien dit droogbraai.
Kook mengsel tot vleis byna sag is.

Voeg 5 aartappels in blokkies gesny by en kook tot vleis/aartappels sag is.

Voeg tamatiepasta by asook sout en peper na smaak.
Prut vir nog so 10-15 minute. Roer goed deur.
Bedien op rys met tamatie-salsa, blatjang, klapper en piesangskywe of bulgaarse joghurt met fyngekapte mintblare.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...